Wat is soja

DRS. PETER A. STRIJK LEGT UIT

WAT IS SOJA

Wat is soja

Soja (Glysine max) is een subtropische eenjarige peulvrucht die van oorsprong uit China komt.

Soja kenmerkt zich door een hoog eiwit en oliegehalte in de boon.

 

Een bijzondere eigenschap van de soja omdat het een vlinderbloemige betreft is dat hij stikstof uit de lucht kan binden om in de voedingsbehoefte van de plant te voorzien.

Zaaizaden besteld u eenvoudig bij DutchSoy.

Soja is de enige van de plantaardige eiwitten die alle 8 essentiële aminozuren in zicht heeft.

De boon is rijk aan onverzadigde vetzuren en bevat geen cholesterol. Tevens is soja rijk aan vitaminen en mineralen.

 

De bonen van deze peulvrucht worden gebruikt voor tal van producten waarvan sojasaus, sojaolie en tofu de meest bekende producten zijn.

Soja wordt echter al veel voor verpakte voedingsmiddelen gebruikt in de vorm van sojameel,sojaolie of sojaeiwit.

 

Het sojaschroot dat overblijft als men de olie uit de sojaboon haalt is een belangrijke eiwitbron in de veevoersector. Melk en vlees zijn dus indirect ook tot stand gekomen met soja.

 

Kortom een veelzijdige plant met vele toepassingen en soja past bovendien in een glutenvrij dieet. In China wordt deze plant niet voor niks al 5000 jaar gebruikt voor voeding en geneesmiddelen.

WILT U MET ONS SAMENWERKEN?

Peter Strijk Owner/Consultant

0031(0)6-11 272 868

info@dutchsoy.nl of klik hier

 

DUTCHSOY, THE NETHERLANDS

Metselaarsgilde 16, 8253 HM Dronten

Chamber of Commerce No. 60429615

VAT No. NL139288442B02